Historier fra gamle dage

Mikkelstrup

[ Luftfoto af gården ]
Gården i Mikkelstrup 1980'erne

Radioamatør

[ Radioamatør ]

Mit værelse i Mikkelstrup, som det så ud fra 1975 til 1987. Højttalerne er et par hjemmebyggede "Gamma" med temmelig stort lydtryk når der blev skruet godt op for anlægget. Den røde spand hører til et 1.200 liters akvarie, som jeg ikke har fundet billeder af endnu.

[ Kenwood TS-430 ]

Kenwood TS-430 radio, hvor jeg brugte mange timer på kortbølge med at snakke og telegrafere med andre radioamatører rundt i verden.

[ HP ved radioen ]

Holm ved radioen i Mikkelstrup. Det meste af det jeg lavede foregik på 20 meter telegrafi. Der har ikke været ret meget aktivitet fra OZ1HMA de sidste mange år. Det er ikke så nemt at køre amatørradio i en boligblok, hvor der er mindst 160 andre lejligheder.

Det er også lidt fjollet at sende flere hundrede watt radiobølger ud over det hele, siden de har opfundet både mobiltelefoner og Internet.

Bamse

[ Bamse ]

En meget vagtsom og arrig pekingeser. På et tidspunkt jagede han en fremmed schäferhund mindst en kilometer væk. Vi så aldrig schäferen igen.

Krølle

[ Krølle ]

Han havde sin faste plads i stolen, så han kunne komme til at kigge ud af vinduet og bjæffe når der kom nogen.

[ Krølle ]

Det var nemmest at få ham til at sidde stille, hvis han havde sit plastic-pindsvin. Han venter bare på at nogen skal tage det fra ham og smide det væk, så han kan spæne hen og hente det.

Fartbøde

[ Bødeforelæg ]

Den første fartbøde fra 1976, lavet på en Yamaha 350. Det var en stor mørkeblå bil som fulgte efter mig og lavede nogle imponerende overhalinger på den stærkt trafikerede hovedvej mellem Horsens og Vejle - det var inden den midtjyske motorvej blev bygget.

325 kroner var en pæn slat penge dengang, og så var det endda halv pris for lærlinge.

Klassekammerater

7 B på Kristrup Skole 1970

[ Bjarne P ] [ Torben A ] [ Jane M ] [ Svend Åge ] [ Lene N ] [ Bente R ] [ Jan P ] [ Tove R ] [ Steffen C ] [ Bjarne A ] [ Jytte H ] [ Inga D ] [ Jens R ] [ Hans O ] [ Jan E C ] [ Rita J ] [ Lone ] [ Leif M ] [ Jan N ]

- og vores klasselærere

[ E Trøst ] [ I Holm ]

3. real samlet til fotografering 1974

Klassen fra Kristrup Skole

Randers

Sennelsgade
Thor skiltet hører til den lokale Vesterbros bodega, henne om hjørnet, nede i kælderen
Dagligstue

Udsigten ind over nogen af de 50 kvadratmeter i 1987.

Gulvtæppet er 1984 er pillet af nu, udtagen under reolen som jeg købte billigt af ham der blev gift med hende der havde lejligheden før mig. Det er en lidt indviklet historie, hvor jeg også købte vandsengen af hendes nabo fordi de blev gift samtidig, og allesammen flyttede andre steder hen.

Computer

Billedet er fra foråret 2000, men der ser nogenlunde sådan ud i dag. Der er skiftet til en fladskærm i stedet for den trofaste 17" Hitachi, tastaturet er stadigvæk IBM model 1391407 fra 1990, mens printeren er skiftet til en moderne Canon med scanner og wifi.

Pommac Swedish TT plakaten hænger præcis samme sted, men fastnet telefonen er væk siden huset fik fiber i 2009.

Server

hpholm.dyndns.dk som serveren så ud mens jeg havde ADSL forbindelse i 2001. En gammel og trofast Pentium-166 classic med 128 MB edo-ram på et Intel Marl bundkort. Serveren kørte OS/2 Warp Server for E-business som operativsystem med Apache webserver og OS/2 specifikke ting til FTP, e-mail, news osv.

Det kan aldrig gå at have en offentligt tilgængelig server på Internet nu om dage, det vil drukne i misbrug og klager.

Bodegaer og butikker

Hjørnet

Hjørnebodegaen, hvor jeg har tilbragt mange timer i hyggeligt selskab, og hvor vi har løst mange af verdens problemer - og skabt en del problemer for os selv, med at komme hjem igen og den slags.

Fønix

Cafe Fønix i midtbyen af Randers. Den var det helt rigtige sted, når jeg havde været inde at handle og trængte til at hvile fødderne.

Stedet har skiftet ejer nogen gange og hedder Kontoret i 2020.

Verners Scooter Service

Verners Scooter-Service var en af de gamle forretninger i Vestergade i Randers. Butikken var samlingspunkt for knallerterne.

Det lokale pigtråds-orkester Nippy lavede deres version af Beatles' A Hard Days's Night - En hård dags nat - hvor 'I Want To Hold Your Hand' blev til 'Scooter Verners Band'

Elvis

Elvis is in town. Butikken startede i Lille Voldgade. Henrik flyttede siden til Paderup hvor butikken blev til Graceland Randers, og senere omdøbt til det nuværende Memphis Mansion.

Det ville være nemmere hvis det bare hed Elvis.

Jens Pind

Jens Pind er en af de ældste butikker i Kirkegade i Randers. Forretningen er i en af de gamle, fredede bindingsværks bygninger og ligner heldigvis sig selv.

Brødregade

Brødregade i Randers en lørdag formiddag. Hotel Randers er der stadigvæk.

[ Haudal parkerings-skilt ]

Købmand Haudal startede udviklingen i Paderup syd for Randers, da han flyttede fra Østervold og byggede et stort varehus i 1980'erne.

Der er sket meget siden, men heldigvis nåede en skummel person at hugge et af skiltene på parkeringspladsen.